lørdag, november 25, 2006

Love is a Bitch

Forfatterspiren Brian fra overklassen og eastend'eren Edward indleder i 1930'ernes bornerte England et forhold, som Brian egentlig skammer sig over. Klasseforskellene er for store, og modsat Edward er Brian både utro og uærlig.

Lån bogen via biblioteket

Mens England sover” er desværre den eneste roman der er udkommet på dansk af den fantastiske amerikanske forfatter David Leavitt, som til dagligt er professor på University of Florida – se hans hjemmeside, hvor man kan maile til ham, hvis man har et spørgsmål.

Romaner af David Leavitt:
  • The Lost Language of Cranes (1987)
  • Equal Affections (1989)
  • While England Sleeps (1993)
  • The Page Turner (1998)
  • Martin Bauman; or, A Sure Thing (2000)
  • Florence, a Delicate Case (2002)
  • The Body of Jonah Boyd (2004)

søndag, november 19, 2006

Striber

Hvis man elsker at klukke over tegneserier, så er Ralf Königs vanvittige univers et kig værd. F.eks. ”Bøsse og bøsse imellem”, som består af korte humoristiske og satiriske historier fra bøssemiljøet og som især fokuserer på det vanskelige parforhold og problemerne med det omgivende samfund.

Derudover er der på dansk udkommet:

  • Den følsomme mand
  • Al magt til bøsserne

  • Dræber kondomet

  • Serien om Poul og Konrad

  • Man tror det er løgn
  • Beach boys

Lån bøgerne via biblioteket

lørdag, november 11, 2006

Mørkets by

I ”Mørkets by” af John Rechy fortæller bogens navnløse fortæller om rejser gennem den furede, neonoplyste verden af skjult sex fra Times Square i New York, over Pershing Square i Los Angeles, Hollywood Boulevard og til det franske kvarter i New Orleans. I disse erotiske dokker kommer og går skibene med deres laster:

Vi møder bl.a. Pete, trækkerdrengen fra 42. gade, Miss Destiny, dronningen over dem alle, med sit endeløse følge af ”utro” ægtemænd og professoren, der aldrig forlader sin seng!

De er små mønstre i det brogede persongalleri af rodløse skæbner, som Rechy beskriver med brutal oprigtighed og forståelse uden sentimentalitet.

Læs mere om John Rechy og hans forfatterskab

Lån ”Mørkets by” via biblioteket

tirsdag, november 07, 2006

Smukke dreng

Det danske marked bugner jo ikke ligefrem med homofilm, men i 1993 kom Carsten Sønders ”Smukke Dreng”.

Den handler om 13-årige Nick, der stikker af hjemmefra og begynder at hænge ud sammen med en gruppe trækkedrenge, der holder til omkring Københavns Hovedbanegård. Her møder han den midaldrende Ralph, der tilbyder ham husly for sex. Løsningen er dog midlertidig, da Ralphs kone snart vender hjem fra en rejse.


Bestil filmen via Laserdisken

onsdag, november 01, 2006

Ben - den herlige gamle bøsse

"Modellen" af Lars Saabye Christensen er ikke en decideret bøsseroman, men det er en af de bedste bøger der er udkommet i år, og den har en herlig gammel bøsse i en stor birolle.

Det er en kunstnerroman, men også en sindssyg spændende thriller og en nådeløs skildring af kunstneren Peter Wihls selvoptagethed, åndelige forkrøbling og desperation, som kommer til udtryk, da han under arbejdet med billederne til sin store jubilæumsudstilling opdager, at han er ved at miste synet – findes der mon noget værre for en maler end at miste det han lever af, nemlig øjnene?

Der er referencer til Faust-myten, Thomas Manns ”Døden i Venedig” og Ibsens ”Vildanden” og dette kan måske give det indtryk, at romanen er tung og kedelig læsning, men det er den ikke. Faktisk en den dybt underholdende og proppet med kvikke, morsomme og onde replikker.

Læs den – ikke mindst for Peters gallerist skyld – der er bøssen Ben(jamin).

Køb bogen via Saxo