søndag, februar 25, 2007

Det store bogudsalg

Torsdag den 1. marts starter boghandlernes store årlige bogudsalg.

Udover at der er rigtig meget guf blandt de ca. 600 titler, som kan ses på Ibooks hjemmeside, så er der også et par bøsseromaner og en enkelt dabatbog blandt udvalget:

”Kærlighed uden modstand” af Gilles Rozier - Gyldendal, 2004.
Læs mere om bogen
Pris. 69. kr.

”Timoleon Vieta, kom hjem"” af Dan Rhodes - Tiderne Skifter, 2004.
Læs mere om bogen
Pris. 99. kr

”Det skjulte rum” af Louise Welsh - Borgen, 2004.
Læs mere om bogen
Pris. 49. kr.

”Baggård” af Ari Behn - Tiderne skifter, 2004.
Læs mere om bogen
Pris. 99. kr.

”Sodoma” af Bo Nygaard Larsen - Mellemgaard, 2005.
Læs mere om bogen
Pris. 89. kr.

"Ondt i røven - en debatbog" af Mads Ted Drud-Jensen - Høst, 2005.
Læs mere om bogen
Pris 49. kr.

Er du tilfreds med udvalget af bøger i år?

torsdag, februar 22, 2007

En sang af kærlighed

I 1950 instruerede forfatteren Jean Genet hans eneste film Un Chant d’amour, som foregår i et fransk fængsel, hvor en fængselsbetjent tænder på at lure ind i to celler, hvor en ældre og en yngre mand gør hvad de kan for at tilfredsstille deres tiltrækning til hinanden. Fængselsbetjenten bliver jaloux og forsøger at komme imellem dem, bl.a. ved at tæske og ydmyge den ældre mand, men han må til sidst kapitulere og indse deres lidenskab for hinanden er for stærk.

I stedet for dialog bruger Genet stemningsskabene underlægningsmusik, som ledsager de smukke og intense sorthvide billeder.

I 1967 forbød justitsministeren voksne mennesker adgang til filmen, som filmhistorikeren Bjørn Rasmussen kalder for en "poetisk lovsang til homoseksuel erotik".

Filmen varer 25 minutter og kan ses via dette link


Køb Un Chant d’amour på dvd via cd-wow

onsdag, februar 14, 2007

People who like Brokeback Mountain

De fleste af os kender nok det, at man har læst en god bog af en forfatter eller set en god film og derefter gerne vil have noget i samme stil. Hvordan finder man så liiiige det?

Det kan hjemmesiden Gnod nu hjælpe med. Gnod kan komme med alternativer til forfattere, film og musik der minder om det man nu har søgt på.
Klik hér og se Gnods udvalg af film der minder om Brokeback Mountain – er det nogle oplagte der mangler eller andre der slet ikke skulle have været med?

Søg selv i
Gnod

lørdag, februar 10, 2007

Too Hot For Television

I ”Noahs Arc” følger vi en håndfuld unge sorte homoseksuelle mænd i Los Angeles, som jagter denstore kærlighed. Hovepersonen Noah er en arbejdsløs forfatter, der bliver forelsket i Wade…som måske er heteroseksuel. Det er umiddelbart en tab-tab situation, men heldigvis har Noach tre gode venner til at støtte ham. Der er lagt op til intriger krydret med, humor, varme, sex og charme.

”Noahs Arc” er blevet kaldt en etnisk udgave af den populære serie ”Queer As Folk”.


Køb "Noah's Arc" via Laserdisken

mandag, februar 05, 2007

En skide grønlænder

Kim Leines debutroman ”kalak”, handler om misbrug og flugt. En fucked-up fars seksuelle misbrug af sin søn. Sønnens senere misbrug af kvinder og stoffer og hans flugt fra alt og sig selv.

Kim er vokset op i en Jehovas Vidne-koloni langt ude på landet i Norge. Faren, som er bøsse, bliver udstødt af sekten og flytter til Danmark, og da Kim er 17 år flygter han ned til ham. Han finder en far, der er god at snakke med, og som er tolerant. Men faren begynder at misbruge Kim:

den kønne, troskyldige søn dukker op, flygtende fra barndommens omhyggeligt indpodede rædselsforestilling om den rasende, straffende Gud oppe i fjeldet, mener faderen, at det er helt naturligt, at de sammen nyder sexlivets glæder. Han elsker jo sin eneste søn så højt. »Du må sige til, hvis jeg gør noget, du ikke bryder dig om (…). Men lige nu har du det vist fint«, siger han. Han lever nemlig i de pædofiles forbryderiske selvbedrag: at hormonelle tegn på lyst eller (i pigers tilfælde) koketteri – er det samme som ligeværdig accept.” Fra Marie Tetzlaffs anmeldelse af romanen i
Politiken.

Kalak er en modig, velskrevet og rørende erindringsroman om incest, narkomani og Grønland i 90´erne. Det er den bedste bog der er udkommet siden Lars Saabye Christensens mesterlige roman ”Modellen”. Det er selvfølgelig tidligt at spå om, men "Kalak" må være en oplagt topkandidat til årets debutantpris!

Læs første kapitel af
Kalak
Køb bogen