lørdag, april 21, 2007

Anders Fogh er bøsse...

“… A thing is not necessarily true because a man dies for it.” Fra “The Portrait of Mr. W. H.” af Oscar Wilde.

Jeg spurgte i dag min frisør hvad hun mente om Morten Hartz Kaplers kontroversielle mockumentary ”AFR”, og hun svarede: ”Er det ikke den hvor man påstår Anders Fog Rasmussen er bøsse? Det synes jeg simpelthen er for langt ude!”

Min første tanke var….øh jo, men han bliver faktisk myrdet i filmen, og er det ikke værre end at han er bøsse? Er det så svært at forestille sig at Danmark kunne have en statsminister der er homoseksuel? Derudover bliver han, ifølge DR2’s smagsdommer Lotte Svendsen, fremstillet som humanist, og det må da være en lige så stor løgn som den at han skulle være homoseksuel!

Filmen leger med manipulation og mediekritik og det et meget spændende emne. De danske medier har i forbindelse med denne film valgt at fokusere på det homoseksuelle tema, men hvordan kan det mon være?

Er det i orden at fremstille Danmarks statsminister som humanist…eller bøsse for den sags skyld? Er det ok at slå ham ihjel på film? Er det ok at tage en politikers udtalelser og bruge det i en helt anden sammenhæng?

Hvad mener I?

torsdag, april 19, 2007

Tillykke til nationalfisseletten nr. 2!

Stort tillykke til Herman Bang! I dag er det 150 år siden han blev født, og det skal fejres med et lille indlæg.
Herman Bang var impressionismens mester og har begået klassikere som "Ved Vejen", "Stuk", "Håbløse slægter" og ikke mindst den homoerotiske roman "Mikäel", der handler om maleren Claude Zoret som forelsker sig i sin "Plejesøn", den unge troløse tjekkiske maler Mikaël, som er "en stor lang Dreng" med "dybrøde Læber".

Herman Bang levede et problematisk og angstfyldt liv som homoseksuel og blev desuden udsat for noget nær den værste hetz i danmarkshistorien af Georg Brandes og andet godtfolk.

"Datidens syn på homoseksuelle var bigot og brutalt; de var forbrydere, over for dem var der frit slag. Gennem hele sit liv led Herman Bang af angst for afsløringer og blev udsat for de mest modbydelige forfølgelser, også efter at han var blevet anerkendt som en betydelig digter. Han var vittighedstegnernes yndlingsoffer og blev kaldt "Jomfru Hermine Bang" eller "Frøken Bang", også hånet af tidens store koryfæ Georg Brandes." Citat: Birgitte Tindbæk.

Endnu mere skamfuldt er det, at Herman Bang aldrig fik en værdig begravelse, da ingen ville røre ved ham. Derfor ligger han i de ukendtes grav på Vestre Kirkegård, hvilket må siges at være uværdigt for en af danmarks største forfattere.

Læs Litteratursidens flotte tema, som hylder Herman Bang.

mandag, april 09, 2007

Bøsser og baseball

Hvis du er typen der elsker søde feel-good film som "Pretty Woman", "En kort en lang" og den slags romantiske komedier, så er ”The Broken Hearts Club” lige noget for dig!

En uskyldig punker med hang til veltrænede kroppe, en psykologistuderende, der tænker for meget og lever for lidt, og en skuespiller der altid ender med at stjæle de andres kærester, er blandt de mange farverige bøsser, der udgør vennekredsen omkring Dennis.

Dennis er en lovende filmfotograf og hans farverige venner er det eneste – hvor belastende de end kan være ind imellem - der gør hans liv som single udholdeligt. Han elsker dem, men de gør ham også vanvittig. Han hader dem, men kan ikke forestille sig et liv uden dem. Han kan ikke få et øjebliks fred for dem, men til gengæld er de der altid, når han har brug for dem. Men først da en tragedie rammer gruppen, bliver venskabet for alvor sat på en prøve...


Dennis spilles af Timothy Olyphant (Gone in 60 Seconds, Deadwood), mens John Mahoney (bedst kendt som Frasier's far, Martin Crane) og Dean Cain (Superman i serien Lois & Clark) ses som vennerne i denne charmerende, varme og romantiske komedie, der tager tidsånden lige på kornet.

Køb filmen via cd-wow