tirsdag, juni 29, 2010

Mød Nick Nowak, hårdkogt homodetektiv!

Hvis du er fan af Joseph Hansens krimier om den homoseksuelle detektiv Dave Brandstetter, så vil du elske Marshall Thornstons medrivende historier om privatdetektiven Nick Nowak.

"Boystown: Three Nick Nowak Mysteries" foregår i Chicago i 80erne, hvor vi følger Nick privat og på job. Nick er tidligere politmand, men blev udstødt af hans kollegaer da de fandt ud af han var bøsse, hvorefter han starter en karriere som privatdetektiv.

Kærlighedslivet er næsten ikke eksisterende...han havde et forhold til bibliotekaren Daniel Laverty, men det gik i stykker efter de blev udsat for en hate crime og ikke kunne enes om hvordan sagen skulle håndteres. Derfor fylder arbejdslivet som detektiv, samt et bijob som dørmand på en bøssebar, det meste af fritiden.

Selvom Nick arbejder meget, så holder det ham ikke fra at have mange seksuelle forhold, men spørgsmålet er om han vil blive ved med at have ligegyldige engangsknald eller om han vil give kærligheden chancen igen - han bliver i hvert fald fristet efter han møder kollegaen Bert Harker...

Marshall Thornton har med Nick Nowak skabt en fascinerende hovedperson i bedste Philip Marlowe stil. Deudover tegner han et spændende portræt af Chicago i 1980erne, tilsat gode krimiplots.

"Boystown" kan downloades som ebog via Amazon og kan læses på en PC, ebogslæser eller mobiltelefon - gratis applikationer kan downloades via Amazons hjemmeside.

Marshall Thornton er prisbelønnet forfatter, som udover noveller og romaner, har skrevet teaterstykker, som er blevet opført i Chicago og Los Angeles.

For dem der bliver hooked, kan jeg oplyse at den 28 juli udkommer "Boystown 2", hvor tre nye sager venter Nick Nowak...