onsdag, november 07, 2007

Bogmesse og bøsser i biroller!

Det er vist ved at være tide til en lille update i forhold til nyt omkring bøsselitteratur. Mig bekendt er der ikke udkommet en bøsseroman på dansk siden David Læbys ”Svans” - Sad but true. Hvad der er endnu mere sørgeligt er at der heller ikke er oversat en udenlandsk bøsseroman til dansk, så vi må ”nøjes” med romaner, hvor bøsser har biroller..hehe.

Afgrundens rand” af Christian Dorph og Simon Pasternak er lige udkommet og den handler om den stenrige entreprenør Keld Borch, der bliver fundet knivdræbt i en bøssesauna i Istedgade efter at have misbrugt en tyrkisk dreng. De tre politifolk Ole Larsen, Anita Jensen og Erik Rohde mødes på gerningsstedet efter en på alle måder kuldsejlet og kriseramt dag. Efterforskningen hvirvler dem gennem grønlandske drabsritualer, tyrkiske menneskesmuglere, en pædofil gruppe og en kreds af litterater, der stadig bærer på hemmeligheder fra besættelsestiden.

Derudover har Mark Haddon (kendt fra den forrygende roman ”Den mystiske sag om hunden i natten” skrevet ”En smule ubelejligt”, som handler om den privilegerede George, der er pensioneret efter et godt arbejdsliv, han er gift og har to voksne børn og et enkelt barnebarn…på overfladen er alt godt. Men i virkeligheden, viser det sig, har konen en affære, det ene barn er bitter og fraskilt, det andet er en forvirret homoseksuel…og en ganske usympatisk en af slagsen, hvilket også får hans søde kæreste til at skride (godt for ham). George, som har neurotiske tendenser, er helt sikker på, at han har kræft, selv om lægens diagnose er eksem! Men når alt andet ikke er, som det bør, hvorfor skulle mærket på hoften så ikke lige så godt være noget dødeligt?

Slutteligt skal det nævnes at man på årets bogmesse kan opleve David Læby fortælle om sine fine roman ”Svans” lørdag d. 17 november kl. 12.30 på stand 84.

Skulle der være nogle der har læst en ny god bøsseroman så skriv endelig en kommentar.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Der er en vidunderlig beskrivelse af et bøssepar i Jens Smærup Sørensens blædende roman "Mærkedage".

Favntag sagde ...

Den har jeg endnu til gode - tak for tippet ;-)

Anonym sagde ...

Kommer der ikke snart nyt på Favntag igen?