lørdag, november 25, 2006

Love is a Bitch

Forfatterspiren Brian fra overklassen og eastend'eren Edward indleder i 1930'ernes bornerte England et forhold, som Brian egentlig skammer sig over. Klasseforskellene er for store, og modsat Edward er Brian både utro og uærlig.

Lån bogen via biblioteket

Mens England sover” er desværre den eneste roman der er udkommet på dansk af den fantastiske amerikanske forfatter David Leavitt, som til dagligt er professor på University of Florida – se hans hjemmeside, hvor man kan maile til ham, hvis man har et spørgsmål.

Romaner af David Leavitt:
  • The Lost Language of Cranes (1987)
  • Equal Affections (1989)
  • While England Sleeps (1993)
  • The Page Turner (1998)
  • Martin Bauman; or, A Sure Thing (2000)
  • Florence, a Delicate Case (2002)
  • The Body of Jonah Boyd (2004)

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kliche! Jeg er så træt af de upstairs-downstairs forhold der altid bliver skildret i engelske homoseksuelle romaner. Jeg venter stadig på at der kommer en nutidig, seriøs, vedkommende og troværdig kærlighedshistorie anno 2006!

Anonym sagde ...

Kliche? tjo, måske, men ENDELIG litteratur med stort L som handler om bøsser, og ikke det typiske bøsse-litteratur, som er så dårligt skrevet, men bliver udgivet fordi det er om bøsser.

Anonym sagde ...

Til Paw.
Jeg forstår heller ikke din kritik. Hvis du vil læse en "nutidig, seriøs, vedkommende og troværdig kærlighedshistorie anno 2006" hvorfor læser du så en bog der foregår i 1930'erne? Det giver da ingen mening.

Anonym sagde ...

Fordi der ikke er udkommet en "nutidig, seriøs, vedkommende og troværdig kærlighedshistorie anno 2006", så er jeg jo nødt til at læse om engelsk landliv, upper class snoprøve der udnytter proletariet

Anonym sagde ...

Jeg er tilbøjelig til at give Paw ret. Jeg mangler også en ny aktuel bog om der foregår i 2006, men der er ikke nogle, der er rigtige bøsseromaner. Se på dem der er beskrevet her på siden:
* Modellen, som ikke er en bøsseroman
*City og the night, som foregår i 70'erne
*Baggård, hvor hovedpersonen ikke er bøsse
*Blink Blink, som foregår i Japan, som har en helt anden kultur og derfor svær for mig at identificere mig med
*Sodoma, hvor hovedpersonen heller ikke er bøsse og så videre.
I den nye roman af Ib Michael er hovedpersonens bedste ven også bøsse, men hvornår kommer der en rigtig bøsseroman (der også er godt skrevet), som handler om bøssers kærlighed og de ting de kæmper med i dag i den vestlige verden, gerne i Danmark. Kort sagt en generationsbøsseroman anno 2006? Den bog savner jeg.

Anonym sagde ...

et bud på hvorfor den ikke er kommet endnu - tja, fordi den bog du efterlyser er rigtig svær at skrive. Det gælder jo ikke kun bøsseromaner men også heteroer. En distance til tiden gør det tit nemmere. Jeg siger ikke, at der ikke findes god samtidslitteratur, men ofte er det i en anden genre end den "realistiske" da det ofte - især for dårlige bøsselitteratur - ender i enten enormt meget sex eller lidt følelseporno. Når det er sagt, så savner jeg også den bog i efterspørger:)

Anonym sagde ...

Jeg synes da at Benn Q. Holms romaner Hafnia Punk og Album samt Jacob Ejersbos Nordkraft er fine eksempler på at man godt kan skrive en aktuel generationsroman og derfor kan jeg ikke se at det skulle være sværere at skrive sådan en om bøsser?

Anonym sagde ...

åbenbart fordi der ikke er specielt mange seriøse forfattere der synes det er interessant at skrive "bøsselitteratur":(

Anonym sagde ...

Eller fordi de forfattere der synes der er interessant at skrive om bøsser ikke er specielt gode forfattere og derfor ikke bliver udgivet?
Eller så er der ikke nok salg i en roman om det emne?
Eller.....
Under alle omstændigheder er det sørgeligt, for den bog er virkelig savnet