mandag, marts 12, 2007

Homoklassiker til 30 kr.

I bog & idé kan man nu købe Christopher Isherwoods kendte roman ”Farvel til Berlin” for kun 30 kr.!!!
Bogen er skrevet i 1939 og mange kender den, som bogen bag musicalen og filmen ”Cabaret”, der beskriver en engelsk journalists indtryk fra Berlin i tiden omkring nazismens magtovertagelse.
Som så mange andre homoseksuelle i den periode var Isherwood tvunget til at sløre sin homoseksualitet og i 1939 emigrerede han til USA sammen med sin ven, forfatteren W.H. Auden (til højre på billedet sammen med Isherwood).

Da Radio Rosa i 2006 fik en håndfuld smagsdommere til at lave en litteraturkanon for bøsser var ”Farvel til Berlin” på listen.

Skynd dig ned i din lokale Bog & idé hvis du vil have en klassiker til discountpris!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er et fund til den pris. Jeg læste denne fine bog som ung, og jeg forstår, hvorfor den er placeret, som noget at det ypperste indenfor litteraturhistorien. Jeg kan kun anbefale, at man køber den. Hilsen Jens.

Anonym sagde ...

Hvis man skal læse Isherwood vil jeg anbefale biografien "Isherwood and his Kind", som er eventyrlig. Her lægger han alle kortene på bordet og faktisk var han ikke kæreste med W.H. Auden. De havde et venskabeligt partnerskab, og i virkeligheden var de begge til unge trækkerdrenge. Isherwood havde dog senere i sit liv et langt og lykkeligt kærlighedsforhold til en maler.
This is truely a classic.