onsdag, september 27, 2006

Bamselitteratur – Woof!

A Kiss without a beard is like an egg without salt.

Der er mange subkulturer indenfor bøssemiljøet, og bamsemiljøet er et af dem. De får sjældent omtale, hverken i magasiner, bøger eller på film.
Det har Jonathan Cohen gjort noget ved – han har skrevet romanen “Bear Like Me”, som er den første roman om bamsemiljøet.

Peter Mallory er blevet fyret fra sit job som skribent på homo-livsstilsmagasinet Phag, og skal nu til at finde en anden levevej. Da hans ven foreslår at han skal skrive en bog og bamsemiljøet, er Peter først skeptisk, men da han indser at han, med sit nye tilegnet bamselook, kan gå undercover på sit gamle arbejdsplads og få sin hævn, bliver han overbevist.


Once the bear´s hug has got you, it is apt to be for keeps.

Desværre udvikler tingene sig ikke helt som han havde planlagt – der kommer bl.a. bamser i vejen: Ben, som Peter forelsker sig i, og en dramadronning af en jaloux bamse, som forsøger at afsløre Peter som en svindler.

Er du nysgerrig i forhold til hvad denne bog går ud på og holder du af et rigtig godt grin, så læs ”Bear Like Me” som er en rutchebanetur gennem bamsemiljøet.

Se Jonathan Cohens hjemmeside.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den lyder god og jeg vil gerne læse den men kan ikke på engelsk. Findes den ikke på dansk?

Anonym sagde ...

Det er en surveræn bog og dejligt at læse om bear-verdenen. Hyldende morsomt er det især at læse om Peters lille forvandlingsnummer som involverer kreativitet i store mængder og risici ad libitum.
FED bog!

Favntag sagde ...

Hej Bjørn.
Bogen er desværre ikke oversat til dansk, og bliver der nok heller ikke. Læs evt. kommentarerne til det tidligere indlæg "A Funny Gay "Britcom", som netop handler om hvorfor der bliver oversat så få bøsseromaner til dansk.

Anonym sagde ...

Det er helt utrolig lækkert at der er kommet en bog om bearmiljøet som er et meget overset miljø. Jeg føler som bamse, at der bliver set skævt til os blandt almindelige bøsser i gaymiljøet på diskotekerne hvor man helst skal være ung, veltrimmet, både muskelmæssigt men også hårmæssigt. Det undrer mig at fyre barbere ben og arme, som om de var piger?
Vi er en minoritet af en minoritetsgruppe, men efter internettets fremkomst er det heldivis blevet nemmere at komme i kontakt med ligesindede og jeg vil anbefale at bamser eller bamseelskere kommer ud af hullerne. Ja, ikke de huller*GG* www.woof.dk

Cheers Bearmates :o)

Anonym sagde ...

Jeg har endnu ikke læst den omtalte bog, men glæder mig til det og takker redaktøren for at gøre opmærksom på denne sjældenhed inden for bøsselitteraturen.
Jeg kan ikke helt genkende Palles oplevelse af, at der ses skævt til bamser i bøssemiljøet. Det er rigtigt, at den metroseksuelle mode dikterer veltrimmede hårløse kroppe, men mon ikke den modedille snart uddør, når det går op for bøsser, at de netop er bøsser, fordi de elsker MÆND?
Jeg ved ikke, om der findes et egentlig bearmiljø herhjemme, men jeg har fået det indtryk, at mange bears kun foretrækker andre bears selskab og kærlighed - desværre.

Jonathan Cohen sagde ...

Hi:

This is Jonathan Cohen (the author of Bear Like Me).

Unfortunately I don't speak Finnish - and I can't find a translation program that does - but I appreciate your review, whether it was positive or negative :) Be well. Woof!