tirsdag, september 05, 2006

Capote

I dag udkommer filmen "Capote" på dvd. Den handler om forfatteren og journalisten Truman Capote (1924-1984), som læser om mordene på en hel familie i Kansas, og beslutter sig for at skrive en roman med udgangspunkt i begivenheden. Han opsøger således forskellige personer med relation til sagen, heriblandt gerningsmændene Dick og Perry. Den sidstnævnte minder mere om Truman, end forfatteren selv bryder sig om.

I hovedrollen som den homoseksuelle excentriske forfatter yder Philip Seymour Hoffman en mesterlig præstation som fortjent indbragte ham en Oscar-statuette foran Heath Ledger fra "Brokeback Mountain".Filmen er baseret på tilblivelsen af Truman Capotes berømte bog "Med koldt blod".

Truman Capotes debutroman "Nye stemmer, nye steder" kan også anbefales. Den vakte stor opsigt på grund af dens åbenlyse diskussion af homoseksualitet og ved at Capote himself poserer på bogens erotiske omslag.


Læs om Truman Capote samt et uddrag af "Med koldt blod"

Køb "Capote" via cd-wow

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er en okey film, men er jeg den eneste der synes at han var en utålelig krukke?

Anonym sagde ...

Skuffende film når man tænker på at anmelderne faldt på halen over den. Det synes jeg ikke helt at den kunne leve op til, og jeg synes også at Seymour Hoffman fylder for meget, samtidig med at historien var lidt sløv og stillestående.

Anonym sagde ...

Subtil psykologisk spil og nok den underligste film om, hvordan en narcissistisk person fungerer!
Jeg har set filmen i en lille art-cinema :) i USA og synes den er fremragende. Det bedste ved filmen er helt klart Philip Seymour Hoffmans skuespil. Den mand er genial (velfortjent Oscar for bedste hovedrolle), og derudover er det et solidt manuskript og filmen er behersket og kølig instrueret af Bennett Miller
Se den, for det er en ualmindelig stærk og bevægende film, som også er smuk og poetisk. En film der er ikke sådan lige at ryste af sig :)

Anonym sagde ...

Superblog, hvis man er til fyre ;-).
Eksisterer der en lignede for lesbiske?

Favntag sagde ...

Hej Lise og tak for din kommentar.

Jeg kender umiddelbart ikke til en blog for lesbiske (måske skulle du lave en?), men du kan evt. prøve at søge at se nærmere på de links jeg har vedhæftet:

http://www.geocities.com/lesinfodk/litteratur.html

http://www.litteratursiden.dk/sw5690.asp

http://www.lesbianshopper.com/index.html

http://www.discussit.biz/default.aspx?source=2&keyword=lesbian%20books


God fornøjelse

Anonym sagde ...

For en gangs skyld er ikke forkert at sige: Se filmen, læs bogen

Anonym sagde ...

Jeg har lige fået filmen i gave og finder den absolut genial. For det første er det jo eminent skuespil, replikkerne er i top og instruktionen flot.

Det eneste jeg undrede mig over var hvordan i helvede kunne en usympatisk krukke som Capote score så sød, flot og sympatisk en kæreste?